DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 16. decembra 2011

VOCATIO INTERNA / PRUGELKNABE split 7"EP (kooperácia labelov)


Power violence neni u nás až tak veľmi populárny štýl, no aj tak sa nájdu šialenci, ktorý sa nechcú prispôsobiť trendom a robia si hukot pekne podľa seba. Dôkazom toho je aj tento československý split sedempalec, ktorý vyšiel vďaka kooperácii viacerých CZ/SK labelov a americkej známej firmičky 625 Thrash. Obidve kapely si na svoje strany nasekali niečo cez 4 minúty hluku na 45 rpm. Ako prvých dávam VOCATIO INTERNA, ku ktorým sa na basu pridal Skulda, známa to ostravská postavička. Aj keď už majú čo to odohrané, tak toto je ich prvý počin. Tri kusy surového power violence starej americkej školy, kde rýchle hard core rifi striedajú pomalé rozťahance a Nelo sa snaží vokálom rozdrviť všetko naokolo. Zvuk má potrebnú špinavosť, aj keď by som privítal možno trochu väčšiu hutnosť. PRUGELKNABE je dvojica harcovníkov zo Sheeva Yoga, kde sa pre zmenu Skulda chopil šesťstrunovky. Ich strana znie viac priamočiaro a energickejšie. Deväť náloží, z ktorých ani jedna nepresahuje pol minúty prehrmí ušami ako tornádo a zanechá po sebe iba spúšť. Zvuk je oproti kysuckým kolegom viac ostrejší, čo spôsobuje absencia basy. Texty sú pri oboch bandách v rodnom jazyku, u ostravákov sú priložené aj anglické preklady a komentáre k niektorým z nich. Tento split hodnotím veľmi vysoko a vrelo odporúčam všetkým maniakom ktorý to majú radi krátko, rýchlo a nahlas.
 (625 Thrash, Dead Heroes rec., Killing Art rec., Totlitarianism Still Continues, Tribe of Eternal Sun, Forced Expression, Olga Hepnarová rec.) 
-Jan IP-
 

Žiadne komentáre: