DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 22. januára 2013

Arsedestroyer / Gore Beyond Necropsy / Nikudorei – Tripple Shocks !!! Freak Noise Show split LP2003 (Meatbox Rec./Harshit Rec.)

Táto doska je úplný úlet, vyšla koncom 2003, dozvedel som sa o nej niekedy 2009 a za relatívne normálny peniaz som ju zháňal ďaľšie 3 roky. Tri noisecore veličiny na dvoch takmer neznámych japonských labeloch bez emailu, webu, recenzií, no radosť zháňať! Ale tesne pred vianocami sa to ku mne konečne dostalo a teda, i keď je to doska nie najnovšia, je to pecka a chcem to obkecať, tiež aj preto, lebo mám pocit, že sa jej cena po internete konečne trochu znormalizovala a pri troche šťastia a snahy sa dá vypátrať za relatívne normálny peniaz (ja som dal okolo eur 27,- aj s doporučenou poštou z Japonska). Takže, prví Arsedestroyer zo Švédska s trochu "ľahším" rozbehom, no potom zverina a prasopal tak ako vždy, nárez bez zľutovania, kopa hluku a jebanica na plné gule. Klasika, nadhľad, dobrý zvuk ... kto ich pozná nesklamali, kto nepozná a má rád noisecore (no tááák, hehe) sklamaný nebude! 99 bodov, ale len kôli tomu, že to, čo robia nasledujúci Gore Beyond Necropsy je ešte o niečo lepšie, v podstate do bodky a na sto percent noisecore zverina ako si to ja predstavujem a lúbim a ako by to malo byť v šlabikároch. Brutálny, brutálny hluk, rev, zvuk, nasadenie, monotóna palba bicích, extrémne prebustrované náradie, steny hluku a vražedný rev - podľa mňa sa už väčší humus z pojmu "hudba" vycediť nedá! Žiadny garážový rachot za každú cenu, i keď nič proti, ale toto je predsa len iný level, toto chce poriadny apec a nech sa smeje kto chce koľko chce, talent! Jedna z ich najlepších ak nie úplne najlepšia nahrávka, neviem čo k tomu viac napísať, len padnúť na riť, I love Necropsy!  Poslední Nikudorei, hoci nerád, ale dosť prepadák, hlavne zvukom, je to zmontované celé dáko na kokot, slabé basy, bicie úplne utopené, zvresky tiež a pichľavé frekvencie príliš v predu, kurva celé nejak naopak! Samotný matroš nevyzerá vôbec zle, myslím, že by z toho mohol byť slušný psycho masaker, ale nejak to vo výsledku nefunguje. Ak bude toto niekoho prvé stretnutie s touto kapelou, prosím nezanevrite, Nikudorei sú na iných nahrávkach totálna pecka! Sedem splity s Anal Massaker alebo Toilet No Hanakosan Band sú ukrutné, cédečká šupa tiež, sakra až ma striasa predstava, že toto je vlastne ich najslabší matroš!? No, škoda. Obal, to je kapitola sama o sebe, seriózne verím, že sú ľudia čo túto dosku vlastnia výhradne kôli obalu, tento naozaj predáva! Teda ak sa len bude páčiť japonsky uletená fecal noise verzia niečoho ako žltej ponorky, s parádnym bookletom v tých najhipisáckejších farbách. Takže tak, i keď Nikudorei trochu sklamali, zvyšok za tie prachy rozhodne stojí!
-RadoKAZ-

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

To bych take mel rad doma :)