DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 26. mája 2013

FUBAR, WARFUCK , JAKUBYSKO Lučenec, Slímák 20.5.2013

Začať týždeň grindovým výpekom, tak to je vec. Využil som tak kamošov z Jakubyska a nasáčkoval sa k nim do autiaku. V Lučeneckom Slimáku to v poslednej dobe hlavne vďaka Miňovi celkom žije a my sme už okolo pol ôsmej na mieste. Pred klubom vidíme odparkovaný biely tour-van Mercedes s francúzskou značkou. Nasleduje veľké zvítanie so známymi aj neznámymi tvárami, pivo a nejaké šluky robia už tak dobrú náladu ešte lepšou a okolo pol deviatej zaznievajú známe tóny zvolenského tria. Prednedávnom tu mali poriadnu smolu, keď sa Jančimu pokazila šlapka a museli to po piatich minútach zabaliť.  Dnes tak mali šancu na opravný set, no už od začiatku sú zas nejaké komplikácie s kopákom, ktoré pretrvávajú počas celého ich hrania a Jago tak musí skoro po každej skladbe naprávať dvojšlapku. No aj napriek tomu podávajú úctyhodný výkon a tak ako vždy ma ich set bavil. Nové skladby znejú chytľavo, majú spád a ľudia, ktorých tu bolo na pondelok prekvapivo celkom dosť chalanov zaslúžene odmieňajú búrlivým potleskom. Ako druhí nasledujú Warfuck. Na toto francúzske duo som bol veľmi zvedavý a to čo predviedli mi bez srandy vyrazilo dych. Toto bol nájeb jak hovado. Milí a usmiaty chlapci sa zrazu zmenili na psychopatických maniakov, gitarista behal popred pódium, vyskakoval, proste bol nonstop v pohybe a zastavil sa jedine keď ručal do mikrofónu, ktorý mal nastavený na stojane vysoko ako Lemmy. Bicman nezaostával za svojím kolegom, rozpustil brčkavé háro ktoré inak celý čas 
FUBAR
 skrýval zhužvané pod šiltovkou a mlátil do bicích s maximálnym nasadením a razanciou.  Popri tom občas tiež čo to zahučí, no proste pecka. Skutočne dávno som nevidel tak dobrého bubeníka a tak intenzívny gig!!!! Jediný mínus bol trochu slabý zvuk gitary, no aj napriek tomu tu Warfuck narobili poriadny výchor. Ihneď ako dohrajú bežím za nimi meniť ich prvú velkú LP-čku a som vytešený, že mám novú TOP kapelu v zbierke. No a na záver prichádza známa partička z raja pre všetkých huličov a krajiny tulipánov, Fubar. Dnes nabehli v  päťčlennej zostave na dve gitary. Nejak extra to nezdržujú a spúšťajú svoje grind violence peklo. Hneď od začiatku idú na plné obrátky a nasadenie je na maximum. Energická show v ich typickom štýle, rýchle výpeky sa striedajú s pomalými a ťažkými HC pasážami a Luck pobehuje a vyskakuje a burcuje ostatných do útoku. Všetci si koncert užívajú a ich setu neni čo vytknúť a aj keď hrajú trochu dlho tak ma to nenudí. Po koncerte ešte dávame všetci veľkú spoločnú foto sešn a dreme domov. Ráno sa budím s miernym bolehlavom a predstava stráviť deň v robote ho ešte viac stupňuje no aj to bol výborný večer a začiatok týždňa.
-Jan IP-

Žiadne komentáre: