DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 21. mája 2014

CONTROLLED EXISTENCE / DAYS OF DESOLATION split 7"EP 2014 (Power It Up)

Uf! Už som sa docela tešil na nové splitko Pražských Slovákov Controlled Existence. tentoraz rovno na značke Power It Up. C.E. si zvolili  docela zaujímavý prístup k zvuku. Základ sa nahral v skúšobni a mastrovalo sa to už v normálnom profi štúdiu. Výsledok je viac než zaujímavý. Hlavne že tam ostal ten efekt, ktorý poznáte z koncertov/ skúšobní, že tá kapela znie kurevsky zabijácky, ale už ich nahrávka až tak moc nie. Tak C.E. sa práve tento raw feeling podarilo prepašovať do zvuku. Je to niečo medzi skúšobňovou nahrávkou a štúdiom. Mne sa to teda páči v pohode. Hudba? 6 krát detonácia v klasickom stop ´n´go fastcore s ešte detonačnejším Ľubiným vokálom, ktorý znie ako pomätený krovinorez, ktorý si pomýlil funkciu a otáčky. Na koniec vám zajebú ešte hitofku od Phobia a je úplne k najväčšej spokojnosti vymaľuvané! Absolútny balzam pre uši, keď ich potrebujete rýchlo a spoľahlivo vyčistiť!!
DAYS OF DESOLATION sú Belgičania a v podstate sa snažia o grindcore, ktorý poriadne premiešaný s dávkou crustu a hardcore. Ich songy sú dlhšie (majú tu len 3 skladby), ich zvuk je metalovejší a do ich muziky sa viac vkrádajú vybrkávačky a atmosféra. Celkom zaujímavý matroš, len dáko mi tu nepasuje po tej mozgovej masáži C.E., ale budiž ako odreagovanie to je celkom v pohode.
Až tento split ešte nemáte, tak si pohnite, na svete sú aj limitky s ružovým vinylom!
-Lepra-
http://controlledexistence.blogspot.sk/
http://daysofdesolation.bandcamp.com/

Žiadne komentáre: