DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 12. mája 2014

FEAR OF EXTINCTION / MAKABERT FYND split-7“EP 2013 (kooperácia)

Jedno zo splitiek, ktoré mi tu už nejaký čas ležia a na tanier gramca sadnú len z času na čas, bo je na ňom vyrýpané to, čo zas až tak často nepotrebujem valiť do sluchovodov, hoci existujú výnimky.
Stranu A opanovali českí Fear Of Extinction, ktorí znejú švédskejšie ako samotní švédi a ich d-beat masaker s chrastivým zvukom basy, ktorý znie rozleptano a nejednoznačne, že len tuším, že ten strašný lomoz v pozadí je basa. Gitary tiež nemajú zvuk podľa mojich predstáv, no dva songy z ich produkcie sú natoľko rýchle, a krátke, že to až tak extra nevadí. Je to surové, nasrané – skrátka, v rámci žánru boli dodržané všetky náležitosti.
A hoci ani švédi Makabert Fynd na to zvukovo nie sú oveľa lepšie, v ich songoch aspoň basa správne duní pod gitarami a celkovo je pre mňa výsledný dojem o poznanie lepší, bo oba songy sú pekne nasrané a nechýbajú samozrejme ani potrebné kvílivé sóla. Druhý je navyše v pomalšom, valivejšom tempe.
Pre tradičných disbiťákov istotne povinná jazda a všetci ju už určite absolvovali, no ja dám akurát tak z času na čas, aj to poväčšinou len švédsku polovicu splitu. Od čechov som už počul aj o niečo lepší materiál ako ponúkajú tu.

-Majto C.-



Žiadne komentáre: