DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 1. septembra 2014

AFGRUND , SIXSCORE , ABORTION 31.8. 14 Lučenec, Slimák

Koncert v neďelu má svoje čaro. Ludia ti neprídu a tak. Naštastie ale v pondelok je štátny sviatok, tak sa toto dalo rátať ako sobotný deň. Počasie je úplne šialené. Od rána leje a v podstate do ďalšieho rána ani nemieni prestať. Vyrážame z Nitry k nášmu gitaristovi pri Zvolen a odtiaľ zase do Lučenca. Lučenec je mesto, ktoré by som jemne charakterizoval ako medzipriestor v Matrixe, medzi Bratislavou a Košicami. Proste normálny človek tam sa dostane len buď tak, že zablúdi, alebo naserie niekho z Matrixu. Naštastie tu existuje ešte posledný aktívny človek, ktorý tu ešte ako tak sa snaží podvihnúť úroveň kultúry v tomto bohom zabudnutom kraji. Opisovať cestu tam, je číre blázonstvo. Vravím, ako do medzipriestoru Matrixu.
Na mieste sa dozvedáme že kapely na turné uviazli v nejakej zápche  a tak nabrali celkom slušné meškanie, takže to musíme nakombinovať tak, že keď budú pol hodinku pred cieľom, tak sa začne hrať. My sme to odpálil s ABORTION okolo 21:30 a  dali sme náš klasický Stand Up Grindcore. Zvuk celkom mastný, ale až tak, že som si vôbec nepočul vokál, čo má za následok že revete viac a viac a na konci si odpálite hlas. Presne to sa stalo aj mne. štandardné vystúpenie korunované samovoľným pádom mojej basovky, čo publikum pochopilo, že sa pokúšam o Cobainovské lacné triky. Ale nie, ja som fakt chudobný, na rozdiel od nebohého Cobaina,takže si tieto triky nemôžem dovoliť, haha. Dohrávame a päť minut po položení paličiek vlietnu dnu aj dve kapely na ktoré sme čakali. Takže načasovanie hodné zodpovedných ľudí!
SIXSCORE
Po vybaľovaní a aklimatizácii, nastúpili na plac Rakúšania SIXSCORE, čo pre mňa boli celkom neznámou kapelou. Spustili svôj set a bol som mile prekvapený. Náš bubeník to ohodnotil tak, že je fakt prekvapený, že Rakúšania dokázali dať dokopy takto dobrú kapelu s tak dobrým bubeníkom. Tak to asi hovorí za všetko. Rakúska scéna je jedna z najúbohejších v Európe  a je to asi tým, že im je fajn  a nemajú  dôvod byť na život nasratý. Ale SIXSCORE nám dávajú do lebky taký celkom slušný match core. Má to gule , energiu a spád. ten na chvílu prerušuje odpálenie poistky na našej basovej hlave, na ktorú chlapci hrajú. Ešte mám v hlave vetu nášho gitaristu Libora "Dúfam , že to nikto neodpáli" -) Po päť minutovej pauze sa pokračuje, ale už ako keby s menšou vehemenciou. každopádne, pre mňa celkom príjemné prekvapenie táto kapela!
AFGRUND
Po nich už nastupuje hlavná akvizícia dnešného večera a tým je medzinárodná švédska kapela AFGRUND. Nastavia ten sound gitary , ktorý má Švédsko vo svojej ústave zakotvený a ide sa. Kurva ale jak. Energia ide na 100%, úplné tornádo. Najviac sa zabávam na bubeníkovi, ktorý má ten typický výraz, ktorý majú väčšina dobrých bubeníkov, že proste ako keby tam ani nebol a búcha jak boh. Proste paráda, fakt som si to užíval. Jedine čo mi trocha vadí na ich muzike, sú dlhé songy, ale to je len vec názoru a vkusu. Ich set ale mal silu tsunami a to bola proste energia, ktorú pochopili aj ludia, ktorým thc a alkohol dosiahol bodu "zábava"  a konečne začali zveriť. Po vyše polhodinke a dvoch prídavkoch aj oni končia, už na pokraji síl. Bubeník po sete stojí pri bicích a čumí do mobilu, ako keby tam dnes ani nehral tak dobre. Paráda. Milanovi ďakujem v mene celej scény, že sa snaží udržiavať scénu nažive v tak divnom kraji, akým bezosporu Lučenec je! Cesta domov je zase len morda a až by ste chceli náhodou zaspať, tak hrajte hru, "čo keď ti vybehne do cesty nejaká divá zver?" a zaručene váš adrenalín neklesne! Ale oplatilo sa, aspoň podľa mňa!
-Lepra-












Žiadne komentáre: