DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 26. decembra 2014

FATAL NUNCHAKU / xKATExMOSHx split 7“EP 2013 (kooperácia)

Niektoré splitká kupujem zo zvedavosti a dostávam odmenou buď 2 neznáme dobré bandy, abo ich kupujem kvôli obom známym bandom, abo (ako v tomto prípade) kvôli jednej známej. Neznámou položkou pre mňa bola banda Fatal Nunchaku, ktorá vrčí a reve a buchoce na strane A. Popravde, viac ako ich muzika ma zaujali názvy niektorých songov – veď kde vidíte niečo ako „Any song that last more than 30 second is a fucking boring song and should not exist“ alebo „Play fast, stay young, stay fast, die old“ či „Any punkrock band should have an anti hyppi song!“? Hudobne ide o (pre mňa) ničím výnimočný grindcore, kde sa zbesilé náklepy striedajú s pomalšími časťami, no songy mi pripadajú všetky rovnaké, hoci prvý „Any song....“ je ešte vcelku členitý a plný rôznych pasáží, no ďalej už to tak skvelé nie je.
To talianski fastcoristi Kate Mosh ponúkajú muziku, ktorá môjmu uchu aj lahodí (veď práve kvôli nim som si tento kotúč kupoval) a hoci by niekto povedal, že sú podobní na francúzskych kolegov, je to omyl. Ich songy, hoci krátke, sú plné skvelých nápadov a pasáže sa striedajú v rýchlom slede. Už len úvod prvej „Better living through self surgery“ začína pekne zvonivou vyhrávkou basgitary v pomalšom tempe, po ktorej príde náklep. „Chatroulette“ zas začne klepanicou, aby sa zmenila do rýchleho hardcoru, na moment aj do pomalej časti a zas končí klepanicou za menej ako minútu. Celkovo ich muzika je dobre nazvučená – gitara má pekný plný zvuk a dobre sa s tou zvonivou basou dopĺňajú. K tomu parádne spevy a rýchle, účelné bicie.. Parádny materiálik. Myslím, že minimálne návštevníci Ffud festu už ho majú doma, ak nie, mali by to napraviť. Bo kapela znie skvelo aj na nahrávke a tú energiu z pódia dokážu zaznamenať aj v štúdiu.

-Majto C.-



Žiadne komentáre: