DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 13. septembra 2015

AUTISTIC YOUTH „Nonage“ LP 2013 (Sabotage / Taken By Surprise Records)

Ďalší z titulov, ktorý som si zadovážil na základe koštovky u Sabotage. A hoci tvorba tejto portlandskej štvorice nepatrí k mojím favoritným žánrom, na nich ma čosi zaujalo a neskôr som si ich dosť obľúbil a počúvam tento album pomerne často a hlavne vždy rád. A čože to z drážok tak pozitívne dráždi moje sluchovody?
12 porcií melodického punku v stredných tempách. Pod pojmom melodický punk si možno niekto predstaví ten „ublinkaný očíslovaný mainstream zeleného dňa“, ktorý sa kedysi rinul z éteru, no to je omyl. Od úvodného „Not for me“ po záverečný, na obale neuvedený, no predsa po istej pauze prítomný song, sa jedná o dravý punk (niečo na štýl Leatherface abo novších albumov The Adolescents ) s energickým spevom, ktorý mi „vyštekávaným“frázovaním v slohách trochu pripomína brazilcov O Inimigo. Každý song má na pomery chytľavý refrén a nejaké melodické sólo či vyhrávku, ktoré sú v kontraste s jednoduchými (zato pomerne nadupanými) riffmi v slohách. Nie všetky songy sú v stredných tempách. „Moral uniforms“ je svižná, rýchla vec, hoci pri konci spomalí tiež do stredného tempa. Iná zaujímavá vecička je „Ghost in my past“ s čistou gitarou v úvode aj v slohách, no celkovo sa mi pozdávajú aj vyhrávky aj všetky spevy v nej. Alebo aj song „Rats“, ktorý nekomplikovane plynie v strednom tempe a jedna gitara preluduje pekné, jednoduché sólička na pár tónoch, dokonca aj basa tu na moment viac vynikne, hoci na celom albumu je dosť výrazne počuteľná. Ale v podstate každá vec je niečím zaujímavá a v každej sa dá nájsť niečo. No najmä, hoci na povrchné počúvanie pôsobí táto muzika možno jednoduchým dojmom, no postupne sa zameriate na jednotlivé nástroje a budete prekvapení, čo všetko tam napríklad hrá bubeník a pod. Skrátka, album na viac vypočutí, pričom niečo vás na ňom chytí hneď po prvom kontakte...

-Majto C.-



Žiadne komentáre: