DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 7. januára 2016

RISPOSTA / KUTYA HARAP split 12"LP 2014 (Papagájuv Hlasatel Rec.)

Pomerne bizardným spôsobom som sa dostal k tejto platni. Bola totiž položená v škatuli na FFUD feste, kde zvyknú dávať veci ako fanziny a nosiče, ktoré už nepočúvajú, tak to tam proste šmaríš a hádam to urobí niekomu radosť. Tak okrem nejakých fanzinov som si zobral aj toto LP. Noa a ako to býva, zabudol som na ňu a až teraz počas vianočnej nudy a prehrabávania vinylov som zase na ňu narazil. Jedná sa o vydanie ešte z roku 2014 ale v tomto štýle si myslím, že to žiadnu úlohu nezohráva, lebo táto muzika bude aj o desať rokov taká istá a nemá čo stratiť na čerstvosti, lebo ona už bola vyprodukovaná ako hnilé ovocie, ako mrtvý pes. A mrtvé veci už mrtvejšie nemôžu byť.
RISPOSTA mi pripomína strašne Evidence Smrti, ale Češi majú na tento štýl muziky patent. Metalové riffy, crust/punk rytmika, temnota, České texty. Dva šťekajúce vokály, z ktorého ten hlavný znie ako brechot chorého psa, ktorý do vás hustí svoje nihilistické postoje. Vlastne len opisuje súčastný bod, kde sa svet a spoločnosť nachádzajú. Dobré...
KUTYA HARAP som ešte nepočul. Zaujímavé je, že si Česká kapela dá maďarský názov , čo v preklade znamená Pes Hryzie. Asi ich inšpiroval nejaký nápis tu na juhu u nás , na bráne.
Hudobne je to trocha nadupanejší metalický crust s takou primeranou dávkou škandinávskeho vlyvu a ten vokál, to je zase údiv a Český patent. Znie to ako keby Kryptor v roku 1990 hrali crust. Kurva dobré to je a kurva dobre to sedí ako celok pokope. Tempo je nadupanejšie, do toho ten nasratý vokál tomu ešte dáva iný rozmera keď ešte pridajú zborové refrény, je vymalované Tieto České crust kapely vedia tento štýl posunúť o stupienok inde, na rozdiel od 99% škandinávských kapiel. Tiue sice znejú o dve triedy lepšie ale ani u jednej nie je ten vokál taký špecifický. Škandinávci nevedia v tomto štýle dať taký vokálny prejav ako České kapely. Neveríš? Tu je dôkaz! Paráda
-Lepra-

RISPOSTA
KUTYA HARAP

Žiadne komentáre: