DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 31. júla 2016

HOLY EXTERMINATION / BURN THE CROSS split7“EP 2013 (kooperácia)

Keď počujem, že kapela je z Poľska, akosi automaticky predpokladám, že ich tvorba by ma mohla baviť. To bol aj prípad tohto splitka dvoch bánd našich severných susedov. Ani jedno meno nepoznám, no na tom aj tak málokedy záleží, najmä pokiaľ sa jedná o 7-palce.
Holy Extermination ponúkajú dva songy. V prvom „All hope must die“ začínajú burácaním gitár a dunením kotlov v štýle anglánov Bolt Thrower, aby sa po chvíli rozbehol strednotempový kolovrátok metalického crustu, ktorý postupne naberá na intenzite a rýchlosti. Po záverečnom refréne sa zas vráti pomalá, valivá pasáž s besnou dvojšlapkou v duchu anglánov. V druhom „They need blood“ sa borci s ničím extra neserkajú, rovno nás zavalí svižné tempo a burácavé riffy a ucrustujú nás na smrť. Dôjde aj k miernemu zvolneniu, no len na pár taktov. Veľmo sa mi pozdáva ten mohutný, špinavý zvuk, ktorým disponuje táto nahrávka.
Ich kolegovia Burn The Cross z druhej strany na to idú viac od podlahy. Hoci prvý z trojice songov „Thirteen“ začína tiež pomalšou, hutnou časťou,veľmi rýchlo sa rozbesní a chlopaki nás rozmetajú svižným crust-hardcorom s besným štekotom speváka, ktorý by sa nestratil v žiadnej power-violence bande. Aj vďaka jeho prejavu pôsobí ich tvorba priamočiarejšie, hoci sú songy vcelku členité, najmä posledný „Puppet“, kde sa pasáže striedajú v rýchlom slede. Parádna ochutnávka tvorby dvoch neznámych kapiel. Jedna ma chytila hutnosťou, druhá agresivitou a členitosťou. Od oboch si istotne rád vypočujem aj ďalšie počiny, ak prídu...

-Majto C.-


Žiadne komentáre: