DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 15. augusta 2016

V DOBĚ MORU "1330 -2015" CD 2016 (samovydanie)

Dlhých 6 rokov muselo ubehnúť od vydania ich debutu "První morová rána" ,aby sa zmohli na nový matroš. Ako sami opisujú, rodilo sa to za neskutočných problémov. Ale je to na svete a tak sa môže veselo pokračovať.
V DOBÉ MORU je taký zvláštny úkaz. Na prvý pohľad by ste povedali, že to je taký typický Český crust s českými textami, akých sú desiatky po českých vesniciach a osamelých majeroch. Lenže ,keď sa na vás vyvalí death metal s poriadne hlbokým growlingom,tak nechápavo pozeráte.Je to taký retro death metal, aký sa hral v 90tych rokoch. Nič komplikované, nič svetoborné, žiadny pokrok, ale presvedčivo a poctivo zahraté. Klasických desať skladieb ,linúcích sa stredným tempom, okorenené občas vyšou rýchlosťou a škrekom. Ani neviem k čomu by som ich death metal prirovnal, lebo kapely čo takto hrali už dávno sú zhnité šesť stôp pod zemou a nikto si ich nepamätá. Ešte aj obal je robený v takom ŕetro duchu, čo keby nebol uvedený rok na nahrávke, tak bez rozmýšlania trepnem, že s ajedná o nejakú zabudnutú death mealovú kapelu z 90tych rokov.
Až sa chcete hrabať a ponoriť do minulosti death metalu, tu je skveká príležitosť. Znie to stokrát presvedčivejšie ako všetky tie moderné pop death metalové sračky!
-Lepra-
BANDZONE

Žiadne komentáre: