DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 12. marca 2017

GALADRIEL "Lost In The Ryhope Wood" CD 2017 (Pařát)

Táto kapela je stará, ako Slovenská metalová scéna sama. Je to jeden z posledných dinosaurov na Doom/Death scéne Slovenska. Ich frontman Dodo, neúnavne ťahá túto káru, hore dole a presviedča každého o svojej pravde,muzikou.
Ich nová nahrávka vyšla ko príloha k časopisu Pařát, čo je podľa mňa parádny ťah a v neposlednom rade asi aj budúcnosť CD nosičov.
CD obsahuje 8 songov z ktorých dva sú ako demo verzia (aj s horším zvukom,lebo sú z roku 2003). Skladby boli nahrávané v Grécku, v štúdiu Grindhouse pod taktovkou George Bokosa (Melechesh). Jednoznačne musím prehlásiť, že zvukovo sa jedná asi o top nahrávku tejto kapely. Hudba je ten pravý old school death/doom, presne ten, čo sme počúvali začiatkom 90 tych rokov, keď nás ohromovali ranný Gathering/Tiamat/Paradise Lost a podobné veci. Presne tieto pocity vo mne vyvoláva počúvanie tejto nahrávky. K tomu pridajte ešte nástroje ako husle,violin a atmosféra je na svete. Striedavý murmur so ženským vokálom, dobré riffy, fajnovečka! Fakt sa to dobre počúva a hneď sa to vryje pod kožu. Nemôžem nič, len odporúčať.
Jediná vec, čo sa mi tak trocha nepáči, je obal. Ale to je vec vkusu a ja ho mám asi dosť odlišný. Ináč nemôžem tejto nahrávke absolútne nič vytknúť! Bezkonkurenčne jedna z najlepších vecí roku 2017 čo sa na Slovensku v tomto štýle urodilo!!!
A že starého psa, novému zvuku,nenaučíš???

-Lepra-

BANDZONE
BANDCAMP

Žiadne komentáre: